IfoseleDorei

duminică, 16 octombrie 2016

Spune STOP!

   

Despărţirea de partenerul de cuplu nu este niciodată uşoară, mai ales când e vorba de relaţii de durată. Însă, vrei sau nu, uneori este mai bine să închei relaţia, uneori ţi-ar fi mai bine pe cont propriu. Oricât te sperie ideea de a fi singur(ă), această frică nu e un motiv solid să rămâi într-o legătură fără rost.
Câteodată, oamenii se despart din certuri prosteşti sau sub impulsuri de moment; dar există şi inversul situaţiei: câteodată, oamenii rămân împreună din motive prosteşti sau sub influenţa obişnuinţei…

4 situaţii în care este mai bine pentru tine să închei o relaţie de cuplu:

♠ Nu eşti tratat(ă) bine de partener. Nu degeaba se spune că dragostea e oarbă! Îţi spui că te iubeşte, dar totuşi se poartă groaznic cu tine; nu vrei şi nu poţi să accepţi gândul că poate…te foloseşte. O relaţie de cuplu trebuie să te facă puternic(ă), cu încredere în tine, trebuie să te facă fericit(ă) şi împlinit(ă), nu opusul! Când partenerul tău te face să te simţi neimportant, minuscul, inadecvat, bun de nimic, atunci ceva clar nu e în regulă. Când fie te neglijează, fie te critică, e o formă de abuz emoţional; şi tu laşi situaţia să continue, ba chiar începi să crezi că celălalt are dreptate, că nu eşti suficient de bun(ă), că nu meriţi ceva mai bun. Dacă ai o relaţie cu cineva care nu te tratează bine, atunci trebuie să fugi (când o persoană normală iubeşte, oferă apreciere, respect, sprijin, nu invers).
♠ Te simţi singur(ă). Sigur, fiecare mai avem momente de singurătate; dar este cu totul altceva atunci când se întâmplă adesea să stai cu partenerul de cuplu şi totuşi să te simţi singur(ă); să te simţi ca şi cum nu te cunoaşte, nu te înţelege. Ceea ce face o relaţie fericită şi sănătoasă este conexiunea creată între doi oameni, care simt că se completează într-un mod armonios unul pe altul. În lipsa acesteia, ce vă ţine împreună? Obişnuinţa? Frica de singurătate? Atracţia strict fizică?
♠ Nu (mai) iubeşti. A propos de conexiune, aceasta depinde de sentimentele de afecţiune. Dacă simţi că nu-ţi mai iubeşti partenerul de cuplu, din ce motive ai continua relaţia? Ţi-e teamă să nu îl/o răneşti? Într-un final, va fi rănit oricum. Atenţie: la fel ca totul în viaţă, iubirea evoluează; sigur că nu mai iubeşti ca la început. Există diverse tipuri de dragoste, iar când e vorba de relaţii lungi, aceasta este mai degrabă o afecţiune puternică, nu pasiune nebună! Nu rămâi îndrăgostit de cineva pe vecie, este pur şi simplu imposibil. Însă iubirea adevărată nu înseamnă fluturaşii din stomac, ci un ataşament bazat pe cunoaştere, apreciere, încredere. Dacă, însă, nu mai simţi nici aceasta, dacă te uiţi în ochii săi şi nu mai vezi nimic, dacă te simţi gol pe înăuntru, este destul de limpede că a continua relaţia nu e decât o amânare a sfârşitului, care poate face mai mult rău decât bine.
♠ Eşti înşelat(ă). Multe relaţii îşi revin şi se vindecă după o infidelitate. Când unul din parteneri înşală, totul se clatină, dar se poate ca cei doi să îşi reconstruiască relaţia în timp. Totuşi, nu este la fel în cazul în care partenerul te înşală constant, cu o persoană ori cu mai multe. Există o vorbă: „once a cheater, always a cheater”; persoanele care înşală de mai multe ori cel mai sigur vor continua să o facă! Aceasta vrei, să trăieşti alături de cineva care mereu se va uita în alte părţi, care mereu te va înşela? Unii par că nu pot fi satisfăcuţi cu o singură persoană. E problema lor, tu nu meriţi să stai cu cineva care nu te iubeşte îndeajuns pentru a-şi frâna dorinţele. Niciodată nu trebuie să accepţi un asemenea lucru!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu